Paimenen sana 03/15

Vapahtajamme askelia
Tiellä ken vaeltaa,
ken aasilla ratsastaa.
Maahan on laskettu vaatteita,
lehtiä oksia.

kruunua valtikkaa,
et lainkaan sä nähdä saa.
Mahtavat ovat muualla,
suurissa saleissa.

Ihmisen pojan tie,
nyt kaupunkiin suureen vie.
Suosio satojen ihmisten
vaihtuu jo syytökseen.

Nöyryys ja hiljaisuus
on valtasi salaisuus.
Voimalla, väkivallalla
et tahdo hallita.

Palmusunnuntaina muistelimme, kuinka Vapahtajamme aloitti ristin tien. Sen kautta Hän hankki meille jokaiselle mahdollisuuden tulla Jumalan lapseksi. Saimme mahdollisuuden päästä taivaaseen, jonne Hän sanoi menevänsä tekemään jokaiselle meille kotia. Ihmiset kiittivät ja ylistivät Jumalaa levittäessään vaatteita tielle, jossa hän ratsasti.
Yllä olevan laulun sanat tulivat pian toteen, sillä pian kiitos vaihtui syytöksiin. Getsemanessa Jeesus rukoili niin, että hänen hikensä oli kuin verta. Voi tuota tuskan syvyyttä ja kauhistusta meidän tähtemme! Hän otti päällensä meidän syntimme ja sairautemme. Golgatan ristillä Jeesus riippui kolmen naulan varassa. Hän teki tuon ihmeellisen teon minun tähteni. Kolmantena päivänä Jeesuksemme nousi voittajana ylös kuolleista. Hän on nyt taivaassa, istuu siellä Isän, Jumalan, oikealla puolella.
Kuinka me otamme Hänet vastaan? Kuinka kohtelemme Häntä? Me itse sen tiedämme. Hän ansaitsee mitä suurimman kiitoksen, palvonnan ja sydämen antautumisen. Kuljemmeko Hänen ohitseen, kaiken tämän ajallisen touhun keskellä. Pysähdy hetkiseksi, saakoon Hän sijaa sinun ajastasi päästäkseen puhumaan, antamaan sinulle viisautta ymmärtää asioita Hänen tahtomallaan tavalla. Me niin herkästi rakennamme oman maailammme ajatuksinensa ja se on ainoa oikea. Voimalla väkivalla Hän ei tahdo hallita, vaan rakkaudellaan mikä lupaa sinulle luotettavamman elämän mahdollisuutta yhteydessään. Voi myös olla että olet niin oikeassa omassa opissasi, uskossasi, että Jeesus jää ulkopuolelle sen. Sen kertoo oikeaksi kylmyytesi ja väärä suhtautumisesi toisiin ihmisiin. Saakoon tämä kärsimysviikon sanoma muuttaa sinua, ajatusrakennelmaasi joka vai vie sinua syvemmälle epätoivoon oikeassa olemisessasi. Niin, voimalla väkivalla Hän ei tahdo hallita.
Veikko Hekkala