Paimenen sana 02/15

Kuinka voitan masennuksen?
Ps.42:7–12
Minun Jumalani, minun sieluni on murheellinen minussa, sen tähden minä muistan sinua Jordanin maalla, Hermonin kukkuloilla ja Misarin vuorella.
Sinun koskiesi pauhussa syvyys syvyydelle huutaa, kaikki sinun kuohusi ja aaltosi käyvät minun ylitseni.
Päivällä Herra säätää armonsa, ja yöllä minä hänelle veisaan ja rukoilen elämäni Jumalaa.
Minä sanon Jumalalle, kalliolleni: “Miksi olet minut unhottanut? Miksi minun täytyy käydä murhepuvussa, vihollisen ahdistamana?”
Minun luitani jäytää, kun viholliseni minua häpäisevät, sanoen minulle kaiken päivää: “Missä on sinun Jumalasi?”
Miksi murehdit, minun sieluni, ja miksi olet minussa niin levoton? Odota Jumalaa. Sillä vielä minä saan kiittää häntä, minun kasvojeni apua, minun Jumalaani.

Syntiin lankeemuksesta lähtien murhe, alakuloisuus ja masennus ovat olleet meille tuttuja. Joillekin ne voivat olla jokapäiväistä elämää. Masennus aiheuttaa voimattomuutta ja ajan saatossa tämä voi muuttua sairaudeksi.
Se mitä meille puhutaan ja kuinka sen ymmärrämme ja otamme vastaan, vaikuttaa meihin. Samoin monet kokemuksemme. Sanotaan usein, että suomalainen luonne on altis alakuloisuuteen, kielteisyyteen, huonouden kokemiseen.
Ystävät, meidän Herramme Jeesus on voittaja. Hänellä on kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Hän ansaitsi sen kuolemallaan ja ylösnousemuksellaan. Nyt Jeesus istuu Voiman oikealla puolella Taivaassa ja rukoilee puolestamme.
Nosta pääsi, nouse ylös paikaltasi ja kiitä Herraa. Lausu Hänen nimeään ja kerro Hänelle kuinka rakas Hän on. Tällöin tapahtuu jumalallinen ihme. Sinun henkesi elpyy ja sydämesi syttyy. Huomaat olevasi vapaa. Halleluja!
Jeesuksen oppilaat matkasivat monta tuntia ylösnousseen Jeesuksen kanssa eivätkä he tunteneet häntä. Vasta kun he tunnistivat Jeesuksen, heidän sydämensä elpyivät. Luukas 24:32 sanoo: ”He sanoivat toisillensa: “Eikö sydämemme ollut meissä palava, kun hän puhui meille tiellä ja selitti meille kirjoitukset?”
Jumala nostaa ihmisen mielen. Hänellä on tuo valta, tänä päivänä, sinun, minun ja meidän kohdallamme. Olemmehan Jumalan perheväkeä.