Mihin uskomme

Karstulan Helluntaiseurakunnan Uskon ja Opetuksen Pääkohdat (helluntaiherätyksessä yhteisesti hyväksytyt pääkohdat):

1. RAAMATTU on Pyhän Hengen innoituksesta syntynyt Jumalan Sana ja oppimme ainoa perusta.

2. On yksi, iankaikkinen JUMALA kolmessa persoonassa: Isä, Poika ja Pyhä Henki. Jumala on taivaan ja maan luoja.

3. JEESUS KRISTUS on Jumalan Poika, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi ihmiseksi neitsyt Mariasta ja eli synnittömän elämän, opettaen ja tehden tunnustekoja. Ristinkuolemallaan Jeesus sovitti maailman synnin, nousi kuolleista ja astui ylös taivaaseen Isän oikealle puolelle.

4. Jumala loi IHMISEN omaksi kuvakseen ja yhteyteensä, mutta SYNTIINLANKEEMUKSESSA ihminen joutui eroon Jumalasta. Uskomalla Jeesukseen ihminen saa lahjaksi vanhurskauden ja uudestisyntyy Jumalan lapseksi.

5. PYHÄ HENKI herättää ihmisen hengellisesti, niin että hän voi ottaa vastaan Jumalan valmistaman pelastuksen, jolloin Pyhä Henki tulee häneen asumaan. Jeesus Kristus kastaa uskovan Pyhällä Hengellä, joka jakaa armolahjoja seurakunnan rakentumiseksi niin kuin apostolien aikana. Uskova on tarkoitettu elämään Pyhän Hengen täyteydessä Hengen hedelmää kantaen.

6. SEURAKUNTA on Kristuksen perustama ja johtama, apostolien opetukselle rakennettu uskovien yhteisö. Kaikki uskovat kaikkialla ja kaikkina aikoina kuuluvat yhteen ja yhteiseen seurakuntaan, joka näkyvällä tavalla ilmenee paikallisseurakuntana. Jeesus Kristus käski seurakuntaansa tekemään kaikista kansoista opetuslapsia, kastamaan ja opettamaan heitä. Seurakunta muodostaa hengellisen papiston, jonka tehtävänä on palvella Herraa ja osoittaa kristillistä rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan.

7. Jeesuksen asettama KASTE liittyy Jumalan pelastustyöhön; parannus – usko Jeesukseen – kasteella käyminen - Pyhän Hengen kasteen vastaanottaminen. Vesikaste toimitetaan uskovalle Jeesuksen Kristuksen käskystä Isän, Pojan ja Pyhän hengen nimeen veteen upottamalla. Kastettu liitetään paikalliseen seurakuntaan.

8. EHTOOLLINEN on Jeesuksen seuraajilleen asettama muisto- ja yhteysateria, jossa Hän on uskon kautta itse läsnä. Ehtoollinen julistaa Jeesuksen sovitustyötä, ja on osallisuutta Hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa sekä Hänen takaisin paluunsa odotukseen.

9. Kaikki ihmiset kokevat ruumiillisen ylösnousemuksen. Vanhurskaat nousevat ELÄMÄN YLÖSNOUSEMUKSESSA ja Jeesuksesta piittaamattomat TUOMION YLÖSNOUSEMUKSESSA.

10.Jeesuksen Kristuksen TULLESSA TAKAISIN uskovat temmataan lupauksen mukaan Hänen luokseen, minkä jälkeen Jeesus tulee kuninkaana hallitsemaan koko maailmaa. Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan. Tämä on vanhurskaiden ikuinen osa.