Lapsi- ja nuorisotyö

Seurakunnan lapsi- ja nuorisotyön kautta tavoitetaan paikkakunnan lapsia ja nuoria tarjoamalla heille opetusta ja tukea hengelliseen kasvuun ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Seurakunnan työn kautta tuetaan perheiden kasvatustyötä ja tarjotaan lapsille ja perheille luontevia kanavia osallistua seurakunnan toimintaan ja kokea yhteisöllisyyttä. Lapsi- ja nuorisotyötä tehdään seurakunnassa täysin vapaaehtoisvoimin, tarjottavia toimintamuotoja kokeillaan ja uudistetaan aina kulloinkin käytettävissä olevan työpanoksen ja toimijoiden mahdollisuuksien mukaan.

Seurakunnassa vietettävät juhlat, kuten joulu, isän- ja äitienpäivä ovat esimerkkejä lapsiperheitä huomioivista tilaisuuksista. Hyviä koko perheen tilaisuuksia ovat myös esimerkiksi Lasten toimintaillat, joissa vanhemmat voivat viettää yhdessä lastensa kanssa hauskan, monenlaista puuhaa sisältävän yhteisen illan. Muiden tilaisuuksien aikana lapsille on eteisaulassa tarjolla leikkipaikka, jossa on leluja ja muita välineitä. Naisten WC-tilasta löytyy vauvanhoitopöytä, ruokasalissa perheen pienimmille on varattu syöttötuoleja.

Pyhäkoulu

Pyhäkoulu on erikseen ilmoitettu lasten oma tilaisuus kerhohuoneessa sunnuntain päivä- tai iltatilaisuuden aikana. Pyhäkoulussa on opetushetken lisäksi yleensä pientä tarjottavaa mehun kera, musiikkia, askartelua, leikkiä yms. Muista ilmoittaa ohjaajille lapsesi ruoka-aineallergiat. Nähdään pyhäkoulussa!

Toimintaillat

Lasten toimintailta ja/tai toimintapäivä on 2½ – 3 tuntia kestävä toiminnallinen tapahtuma kaikenikäisille lapsille. Toiminta on ensisijaisesti suunnattu kouluikäisille, mutta illoissa viihtyvät mainiosti myös pienemmät lapset esimerkiksi yhdessä vanhempiensa kanssa. Tapahtuma pitää sisällään monipuolista ja vaihtuvaa ohjelmaa, kuten musiikkia, draamaa, yhteisiä leikkejä, arvontaa, erilaisia toimintapisteitä ja -pajoja, ”puffetin” sekä opetusta ja aiheita Raamatusta. Iltoihin on vapaa pääsy ja kaikki toiminta on maksutonta.

Esimerkkejä toimintapisteistä (vaihtelee illoittain):
Luova paja, patenttitoimisto, palo-opiston pääsykoe, RC-autoilu, heittopisteet, sport Stacking, älypelit, studio, kasvomaalaus, keilaus, nopeuspeli, arvauskisat, kalansyöttö, lautapelit, ilmakiekko, pehmis, kampaamo, ajan arvaus, leikkipisteet yms.

Tule mukaan toimintailtaan ja tuo kaverisikin!

Leirit

Seurakunta järjestää mahdollisuuksien mukaan kesäleirejä eri-ikäisille lapsille ja nuorille joko omana toimintana tai yhteistyössä muiden seurakuntien kanssa. Leirejä on pidetty alle kouluikäisille perheleirin teemalla, alakouluikäisille omana sekä yli 12-vuotiaille nuorille omana leirinä. Leireily on hyvä mahdollisuus uusien ystävyyssuhteiden luomiseen ja entisten vahvistamiseen. Leireillä lapsi saa uusia kokemuksia ja elämyksiä, mukavia yhdessäolon hetkiä turvallisessa ympäristössä ja mahdollisuuden harjoitella leirielämän taitoja. Niin pienet kuin isotkin leiriläiset ovat pienen hetken kuin yhtä perhettä ja saavat ikimuistoisia kokemuksia leirielämästä. Lähes joka vuosi leirille osallistuu lapsia myös muista kunnista. Lapsi voi käydä leirillä myös kotoa käsin. Leirillä majoittautuvat yöpyvät aitoissa, omissa teltoissa tai sisätiloissa. Leireillä työskentelee vapaaehtoisia aikuisia ja nuoria, osa ohjaajina, valvojina, toimintojen vetäjinä, keittiössä, ensiavussa jne. Seurakunta on vakuuttanut leiriläiset. Nähdään leirillä!

Alakoululaisten kesäleirit:
Leirielämää eli uusia kokemuksia, tuttuja juttuja ja leiriperinteitä, iltanuotiot, pelit ja leikit, kädentaidot, musahetkiä, opetushetkiä Raamatusta, hyvää ruokaa, karkkikiska, uintia ja saunomista, yhteyttä kavereiden ja tietysti Taivaan Iskän kanssa, näytelmiä, Jees-leirilehti, yllätyksiä, hauskaa yhdessäoloa!

Alle kouluikäisten minileirit:
Suunnattu alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen päiväleirinä. Viimeisimmän minileirin ohjelmassa oli mm. "matka Jeesuksen jalanjäljissä”, yhteisiä leikkejä, ruokailut, toimintapisteitä lapsille, ”Rauhan kahvila” aikuisille, muskari-hetki, nukketeatteria ym.

Musiikkityö lasten parissa

Lasten parissa tehtävä musiikkityö on osa seurakunnan musiikkitoimintaa ja musiikki on mukana lähes kaikessa lasten parissa tehtävässä työssä. Leireillä on oma musiikkitoimintansa ja toimintailloissa, pyhäkouluissa sekä varhaisnuorten illoissa musiikilla on oma paikkansa osana yhteistä kokoontumishetkeä (osana opetusta ja toimintaa; musiikin kuuntelu, laulaminen ja soittaminen, ylistys jne.).

Lasten bänditoiminta on yksi musiikin toimintamuoto. Bändissä laulaa lapsisolisteja ja osan soittimista hoitavat lapset. Lasten bändi esiintyy mahdollisuuksien mukaan Lasten toimintailloissa ja srk:n eri juhlissa kuten isänpäiväjuhla, äitienpäiväjuhla, joulujuhla.

Varhaisnuoret

Kouluikäisille on seurakunnassa pidetty erilaisia kerhoja, kuten Erä- ja toimintakerhoa, Varkki-iltoja ja Life-iltoja. Tällä hetkellä säännöllinen kerhotoiminta on tauolla!

Nuoret

Nuorten illat ovat avoimia jokaiselle kuten muutkin seurakunnan tilaisuudet; tule siis rohkeasti mukaan. Tutkitaan porukalla Raamattua ja pohdiskellaan uskon perusasioita. Näin uskokin vahvistuu ja luottamus lisääntyy siihen, että Raamattu todella on Jumalan puhetta meille. Monesti saadaan myös kokea, että Raamatulla on kuin onkin elävä yhteys omaan arkeen ja kunkin omiin elämäntilanteisiin. Nuorten illoissa jutellaan ajankohtaisista asioista, jaetaan kuulumisia, kohdataan toisia ja Taivaan Isää sekä vietetään aikaa rennosti toinen toisemme kanssa vaikkapa pelaillen tai leffa-illoissa. Tällä hetkellä säännölliset nuorten illat ovat tauolla!

Nuorten kokoontumisia, retkiä, 10/10-päiviä ja leirejä on viime vuosina järjestetty yhteistyössä Saarijärven ja Viitasaaren helluntai- ja vapaaseurakuntien kanssa. Tulevista lasten ja nuorten tapahtumista ilmoitetaan nettisivuillamme.
Tapahtumat ovat avoimia kaikille lapsille ja nuorille!

Tervetuloa mukaan!