Martan malli

Näin Martan päivänä tätä kirjoittaessani tuli kuin tulikin mieleeni eräs varsin mielenkiintoinen raamatunkohta, joka menee näin : ”Niin eräs nainen, nimeltä Martta,  otti hänet kotiinsa.”(Luukas 10:38)  Martta tunnetaan yleisesti toprakkaana emäntänä, ja juurikin hän oli aikoinaan se, joka Luukkaan kertoman mukaan otti Jeesuksen kotiinsa. Eikös olekin mielenkiintoista, että Jeesus oli ja edelleen on ”otettavissa”. Tahtoisitko Sinä olla se, joka teidän perheestä ensimmäisenä ottaa Jeesuksen vastaan? On nimittäin niin, että kun yksi ottaa tämän rohkean askeleen, muiden on helpompi tulla perässä. Silloin toisetkin pääsevät osalliseksi siitä siunauksesta ja onnesta, minkä Hän tullessaan tuo. Hän tuo tullessaan anteeksiantamuksen kaikista synneistä. Hän lahjoittaa perintöosan ”kaikkien pyhitettyjen joukossa”, siis varmuuden taivaspaikasta. Hän tuo sielulle rauhan ja turvallisuuden.Tarkoitukssen elämälle. Kokonaisvaltaisen huolenpidon vain muutamia mainitakseni.

Kun Martta otti Jeesuksen kotiinsa, niin kyllä siinä sitten Mariankin kelpasi istua Jeesuksen jalkojen juuressa ja kuunnella hänen puhettaan.  Ja Lasaruksen nousta haudasta, kun Elämän  Herralta kuului komento :” Lasarus, tule ulos!”

 Jeesuksen ”ottamisesta” koteihimme voi olla ja on erittäin suuri vaikutus kotiemme hyvinvointiin ja onneen.  Mitä enemmän annamme Hänelle tilaa, sen suurempi on tuo vaikutus. Voihan olla niinkin, että hänellä on vain ikäänkuin pieni tila jossakin  komerossa, josta hänet voidaan nykäistä ikäänkuin näytille tarpeen vaatiessa, mutta todellisuudessa emme kuitenkaan alistu hänen herrautensa alle. Ja  sitten taas tilanteen  tai seuran niin vaatiessa voimme Pietarin tavoin kieltää tuntevamme koko miestä. Näen niin, että jos todella näkisimme ja ymmärtäisimme kuka hän oikein on ja kuka hän tulee olemaan, kaikki ihan kilpaa repisimme häntä tulemaan juuri meille. Jospa vain voisimme sanoa, kuten Pietari :”Me olemme omin silmin nähneet hänen valtasuuruutensa!”

Auttakoon Martan esimerkki meitä jokaista tekemään kaikki voitavamme, että voisimme ottaa Jeesuksen koteihimme ja antaa hänelle hänen arvoisensa aseman ja ajan!

Sirkka Viippola