Kuulehan koululainen

Kesä on keikahtanut jo syyskesän puolelle ja koulutkin ovat jo alkaneet; ja juuri koulun alkamiseen liittyen minulla olisi Sinulle pikkuisen asiaa, KALLISARVOINEN koululainen. Arvosi tietenkin jo valmiiksi tiedätkin. Se, mihin asiaan nyt haluan  kiinnittää huomiosi,  liittyy siihen, miten olet varustautuanut jo alkaneeseen lukuvuoteen, eli mitä oikein onkaan repussasi? Ehkä reppuusi on kesän aikana kertynyt mukavia kokemuksia ja muistoja  ja tietenkin myös lepoa, jotka kaikki yhdessä auttavat sinua selviytymän tulevasta lukuvuodesta. Ehkä odotat innolla kavereiden näkemistä ja kaiken uuden opittavan oppimista.  Kun jotain asiaa tekee mielellään, se tekee työn helpommaksi, niin myös koulutyön; silloin se ei  tunnu raatamiselta eikä pakkopullan syönniltä.

   Nyt haluan ottaa tikun nokkaan tarkasteltavaksi yhden ratkaisevan tärkeän jutun, ja se on kysymys, jonka haluaisin painaa suoraan sinun nuoreen  sydämeesi : TIEDÄTKÖ SINÄ, ETTÄ ITSE JEESUS HALUAA AUTTAA SINUA KAIKESSA, MIKÄ JOTENKIN LIITTYY SINUN KOKO ELÄMÄÄSI  JA NYT TIETENKIN  ERITYISESTI KOULUNKÄYNTIIN? Onko kukaan kertonut siitä Sinulle? No nyt saatat ihmetellä, mistä hihasta minä semmoisen tiedon nykäisen. Jumalan Pyhä Kirja Raamattu kertoo sen tosi monessa kohdassa. Jo ennenkuin Jeesus syntyi, Raamattu kertoi hänestä, että ”HÄN ON AUTTAJA”(Sak.9:9)  Toisessa kohtaa taas :”Minä tahdon auttaa Sinua!”(Psalmi 50:15) ,  eli Jeesus auttaa Sinua varsin mielellään. Paina tämä nyt oikein tietoisesti sinne reppuusi, sillä se on aivan mahtava turvatekijä koko elämäsi ajaksi. Se on aivan suuri osa Jeesuksen persoonallisuutta ja hänen vahva luonteenpiirteensä, että Hän tahtoo auttaa.

           Kuinkahan hänen avustaan voi sitten päästä osalliseksi?  Se ei ole ollenkaan vaikeata! Voit vaikka vain ihan hiljaa ajatella Häntä ja kuiskata hänen nimensä: Jeesus! Ja sitten vaan alat omin sanoin kertoa hänelle,  mitä sinulla on mielessäsi, mihin Sinä tarvitset apua. Voit pyytää häntä auttamaan oppimisessa, ja jos läksyt ei voi vähempää kiinnostaa, pyydä Häneltä innostusta asiaan. Pyydä Häneltä terveyttä ja suojelusta koulupäiviin, varjelusta vaaroilta ja mahdollisilta kiusaajilta. Pyydä Häneltä kavereita, jos koet itsesi yksinäiseksi ja jatka rukoilemista, kunnes saat kokea, että Hän auttaa Sinua. 

  Omassa lapsuudessani kouluaikaan kokoonnuttiin yhdessä aamuisin pyytämään siunausta jokaiseen uuteen päivään, ruokakin siunattiin kauniisti: ”Siunaa Jeesus ruokamme, ole aina luonamme,  Aamen!” Ja ruuastakin kiitettiin koulussa yhteen ääneen : ”Kiitos Jeesus ruuasta!”

  Sitten kun Sinä tartut tähän mahdollisuuten, niin muodosta siitä oikein elämän tapa ja muista aina myös kiittää Hänen avustaan, silloin on helpompi esittää hänelle uusi avunpyyntö.

  Näinkin me laulettiin aamuisin, siis ihan koko koulun väki : ”Tule kanssani Herra Jeesus, tule siunaa päivän työ! Tule illoin ja aamuin varhain, tule vielä, kun joutuu yö… Tule askele askeleelta, minun kanssani kulkemaan, Sua ilman en saata olla, pysy luonani ainiaan, pysy luonani ainiaan!”

Siunausta ja oppimisen riemua Sinulle KALLISARVOINEN koululainen!

Lämpimin syyskesän terveisin Sirkka Viippola, emerita coulucas