Koska sinua rakastetaan

”Älä lähde nyt pois”, lauletaan erään hengellisen laulun kertosäkeessä.

Kun kuulet Jeesuksen kutsuvan sinua, älä käännä Hänelle selkääsi. Sillä se kutsu sisältää enemmän kuin voit täällä ajassa koskaan omistaa. Jeesuksen kutsu, ja siihen myönteinen vastaus, avaa sinulle oven iankaikkiseen elämään Jumalan luona.

Raamatussa kerrotaan miehestä, joka meni pois Jeesuksen luota. Hän käänsi selkänsä Jeesukselle. Samalla häneltä sulkeutui ovi Jumalan luokse. Tämä mies oli nimeltään Juudas Iskariot. Sama mies, joka oli hetkeä aiemmin kavaltanut ja myynyt Jeesuksen kahdestakymmenestä hopearahasta. Hän vaihtoi tulevaisuuden ja toivon hetken kestävään onnentunteeseen. 

Kun luet Raamattua, huomaat, että jonkin ajan kuluttua nuo vääryydellä hankitut rahat eivät enää tuoneetkaan Juudakselle tyydytystä. Halutessaan korjata erehdyksensä Juudas vei rahat takaisin, mutta silloin se oli liian myöhäistä. Juudas ei ymmärtänyt, että synnit saa anteeksi vain ja vain Jeesuksen kautta, Hänen luonaan. Juudas katui syvästi tekoaan, mutta hän teki sen ihmisten edessä. Ihmisten, joita ei vähempää olisi voinut kiinnostaa hänen katumuksensa. Niin vastasivatkin hänelle ”Mitä se meille kuuluu. Omapa on asiasi!” Ihmisellä ei ole valtaa antaa syntejä anteeksi. Vain Jeesuksen luona, Hänen ristinsä juurella se on mahdollista.

Raamatusta löytyy toinenkin mies, joka valitsee kahdesta vaihtoehdosta: joko pysyä Jeesuksen luona tai kääntää Hänelle selkänsä. Tämä mies on Pietari, mies, joka sai kokea Jeesuksen rakkauden ja syntien anteeksiantamisen. Hän vastaakin Jeesukselle, kun Jeesus kysyy; “Tahdotteko tekin mennä pois?” “Herra, kenen luokse me menisimme, sillä Sinulla on iankaikkisen elämän sanat.”

”Älä lähde nyt pois, älä lähde nyt pois. Kutsun kuullessasi avaa sydämesi, tule Jeesuksen luo.”

Älä lähde pois tai käännä selkääsi Jeesukselle, koska Hän rakastaa sinua. Jumala on rakastanut sinua niin paljon että, Hän uhrasi ainokaisen poikansa (Jeesuksen), ettei yksikään, joka Häneen uskoo hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Jeesuksen Golgatan sovitustyön kautta meillä kaikilla on tie Jumalan luokse. Meillä on tulevaisuus ja toivo, jonka Jumala on meille antanut Poikansa kautta.

Jeesus on tie ja totuus ja elämä. Ei kukaan tule Jumalan luokse muutoin kuin Jeesuksen kautta. Älä lähde nyt pois, koska sinua rakastetaan iankaikkisella rakkaudella!

Minna Vehviläinen