JEESUKSEN KANSSA KESÄÄ KOHTI…

Muuan opiskelijaneitonen kävi aikoinaan usein hengellisissä tilaisuuksisssa, lauloi kristillisessä nuorisokuorossa ja eli muutenkin varsin siistiä elämää. Kaikki ei kuitenkaan ollut, niinkuin olisi äkkiseltään luullut. Seurakunnan pappikin oli havaitsevinaan viikkojen ajan neitosen kasvoilla merkillisen surumielisyyden. Se näkyi hänestä niin selvästi, ettei pastori malttanut olla kysymättä, mistä kenkä oikein puristi. Vaivoin neitonen sai puristettua vastauksen: ”Minä olisin niin mielelläni mennyt kesääni Jeesuksen kanssa!”

Tilanne kehittyi niin, että pappi sai johdatettua Raamatun sanan ja rukouksen kautta neitosen Jeesuksen henkilökohtaiseen tuntemiseen; opiskelija tuli uskoon. Pastori selvitti Raamatusta, että Jeesus on jo maksanut hänenkin syntiensä rangaistuksen ja Jeesukseen uskomalla hän saa kaikki syntinsä anteeksi ja hänestä tulee Jumalan lapsi. Huoli hoitamattomista taivasasioista vaihtui syvään sisäiseen rauhaan ja tyytyväisyyteen. Siitä kesästä tuli hänelle suunnattoman onnellinen…

Jeesuksen henkilökohtainen tunteminen tuo elämäämme mahtavan turvan, joten kysynkin nyt teiltä kaikilta: ”Etkö sinäkin haluaisi kulkea kesääsi kohden Jeesuksen kanssa?” Hän tulee halutessasi mielellään elämääsi, antaa kaikki syntisi anteeksi ja huolehtii sinusta koko lopun elämäsi ja iankaikkisuuden ajan. Suosittelen, että laskisit kustannukset, eli mitä menetät tai mitä saat. Onnittelen, jos uskot ja turvaudut jo Jesukseen!

Jälleen tässä uudessa vasta puhjenneessa kesässä on selkeästi nähtävissä kaikkein viisaimman ja voimakkaimman suunnittelijan, siis Luojamme käden jälki: “Taas niityt vihannoivat ja laiho laaksossa. Puut metsän huminoivat taas lehtiverhossa. Se meille muistuttaapi hyvyyttäs, Jumala, ihmeitäs julistaapi se vuosi vuodelta”. Tämä sama hyvä Jumala on aikojen alusta tarkoittanut ihmislapset yhteyteensä ja etsii heitä siitäkin huolimatta, että he usein kääntävät hänelle selkänsä. Tänäkin kesänä Jeesus kutsuu meitä luokseen Raamatun sanoin: ”Tulkaa minun luokseni, niin minä annan teille levon.” Sydämen levon.

Onnea ja Jumalan siunausta kaikille ammattiin valmistuville ja ylioppilaille sekä kaikille kesälaitumille lähteville! Kuljetaan kesää kohti Jeesuksen kanssa! Ja kesästämme tulee suunnattoman onnellinen…

Sirkka Viippola