Laulakaa Herralle kiitosta ja ylistystä

SEITSEMÄN SYYTÄ LAULAA HERRALLEMME KIITOSTA JA YLISTYSTÄ, KUN ON POIKKEUSTILA (Vaikka poikkeustila olisi vain omassa elämässäsi.):

1. Laulaessasi olet kuuliainen Jumalalle. Raamatussa useassakin kohdassa kehotetaan laulamaan Herralle mm. kiitosta ja ylistystä.

2. Laulaessasi kaivat sisimpääsi syviä juuria Jumalan Sanaan ja opit Jumalan Sanasta.

3. Kun laulat, rakennat myös muita lähelläsi olevia henkilöitä. Ps 105:1-2; Kiittäkää Herraa, huutakaa avuksi Hänen nimeään, tehkää hänen tekonsa tunnetuiksi kansojen keskuudessa! Laulakaa Hänelle, laulakaa Hänelle ylistystä, kertokaa kaikista Hänen ihmeistään! Laulaminen on uskontunnustuksesi.

4. Kun lauletaan ”Taivaslauluja”, me soditaan syntiä ja vihollista vastaan. Vihollinen pakenee.

5. Itseämme vahvistetaan silloin, kun laulamme. Laulut muistuttaa sisäistä vapauttamme, vaikka tilanne olisi mikä.

6. Kuljemme iloon laulaessamme. Siis, vaikka olisimme ahdistuneita, huonolla tuulella, alakuloisia, itkuisia jne., kun alamme laulaa, mielialamme kohenee. Kun laulaminen päättyy, olomme on huomattavasti parempi.

Ps 5:12-13; Mutta iloitkoot kaikki, jotka Sinuun turvaavat, ja riemuitkoot ikuisesti, sillä sinä suojelet heitä. Iloitkoot Sinussa ne, jotka rakastavat Sinun nimeäsi. Sillä Sinä, Herra, siunaat vanhurskasta, sinä suojaat häntä hyvyydelläsi kuin kilvellä.

Ps 63:5-9; Minä ylistän Sinua koko elämäni ajan ja kohotan käteni Sinun nimessäsi. Sieluni tulee kylläiseksi kuin juhlapöydässä. Suuni ylistää riemuitsevin huulin, kun muistan Sinua vuoteessani ja ajattelen Sinua yön vartiohetkinä. Sillä Sinä olet ollut apuni, ja minä laulan ylistystä siipiesi suojassa. Minun sieluni riippuu Sinussa kiinni, Sinun oikea kätesi tukee minua. Jaakob 5:13; Jos joku teistä kärsii vaivaa, rukoilkoon; jos joku on hyvillä mielin, laulakoon kiitosta.

7. Laulaessamme kunnioitamme Jumalaa, koska sielumme, sydämemme, voimamme ja mielemme yhtyy Jumalaan laulaessamme. Laulaessa tapahtuu JOTAIN, mitä ei puhuessa tapahdu.Laulakaa

Leila Vertasen tekemät muistiinpanot erään helluntaipastorin nettisaarnasta ”Koronan aikaan” lisättynä joillakin Raamatun kohdilla.