Verellä ostettu morsian on kaunistettu

”On Morsian kaunistettu, Yljälleen puhdistettu, hän Karitsan veren suojaamana saa käydä kunniassa. Niin puhdas ja kelvollinen, niin kaunis ja onnellinen tuo Morsian tänään olla saa. Ei ryppyä vaatteessa, ei likaa, ei tahraa, niin puhdas ja kelvollinen tuo Morsian on. Kevyt on askel, kun Sulhasen rakkaus niin hellä ja lempeä on. Ei likaa oo vaatteessaan, ei ryppyä ainoatakaan, sillä Yljän rakkaus on Morsiamen puhdistanut. 

On Taivainen Ylkä pessyt Morsiamensa verellään, ei ryppyä, tahraa nyt vaatteessa näy. Niin kaunis ja kelvollinen, niin pyhä ja täydellinen tuo juhlapukunsa on, kun Veriylkänsä sen puhdistaa sai. ”On Morsian kaunistettu, Yljälleen puhdistettu, hän Karitsan veren suojaamana saa käydä kunniassa. Niin puhdas ja kelvollinen, niin kaunis ja onnellinen tuo Morsian tänään olla saa. Ei ryppyä vaatteessa, ei likaa, ei tahraa, niin puhdas ja kelvollinen tuo Morsian on. 

Kevyt on askel, kun Sulhasen rakkaus niin hellä ja lempeä on. Ei likaa oo vaatteessaan, ei ryppyä ainoatakaan, sillä Yljän rakkaus on Morsiamen puhdistanut. On Taivainen Ylkä pessyt Morsiamensa verellään, ei ryppyä, tahraa nyt vaatteessa näy. Niin kaunis ja kelvollinen, niin pyhä ja täydellinen tuo juhlapukunsa on, kun Veriylkänsä sen puhdistaa sai. 

Kerran kun armostansa saa Morsian astella taivahassa ja iloita Ylkänsä rakkaudesta, joka pessyt on verellänsä… niin puhtaana iloita taivaan autuudessa saa…”

Heli Heinonen