Joulukirje Jeesukselle

Joulukirje Jeesukselle

RAKAS VAPAHTAJA!

Ihan ensiksi haluan kiittää Sinua sydämestäni siitä, että silloin ensimmäisenä jouluna Sinä Jeesus suostuit tulemaan luoksemme, vaikka tiesit, mikä Sinua täällä odottaa, ja vaikka Sinulla olisi ollut täysi oikeus olla tulematta ja vain asustella taivaallisissa riemun ja rauhan majoissa. Sinä tulit kuitenkin, koska rakastit meitä jokaista ihmistä. Suuri kiitos siitä Sinulle meidän kaikkien puolesta.. Sinun tulosi tarkoitus alunperinkin oli kärsiä meidän syntiemme rangaistus, jotta meillä olisi oikeus päästä kerran syntimme anteeksisaaneena sisään taivaan porteista. Ja se oikeus on kaikkien Jumalan lasten kallisarvoisin aarre. Syntymäsi oli niin käänteentekevä tapahtuma, että siitä alkoi ajanlaskumme ja sitä juhlitaan vieläkin.

Näin joulun alla kirjoitellaan paljon kortteja ja miksei kirjeitäkin, ja niinpä aattelin minäkin tällä kertaa kirjoittaa Sinulle, koska minulla tuntuu olevan Sinulle paljon asiaa. Ja on myös huolia, jotka haluan jakaa kanssasi. Olen todella onnellinen,  että olen jo pienestä tytöstä alkaen oppinut puhumaan Sinulle ja sen tavan olen perinyt jo kotoa äidiltäni ja isältäni.  Olen ihan vakuuttunut, että  Sinä kuulet, kun Sinulle puhutaan ja myös, että luet tämän kirjeen.

 Ymmärtäessäni, että joulu on erityisesti lasten juhla, kannan huolta niistä lapsista, joiden vanhemmat eivät välitä tai eivät osaa johtaa lapsiaan Sinun tuntemiseesi. Isäsi kirjasta olen huomannut, että jo raamatun kirjoittamisen aikana oli lapsia, kuten esim. Timoteus, joka ikäänkuin peri ”vilpittömän uskon” äidiltään ja hän taas omalta äidiltään (2. Tim. 1:5 ). Toisaalla taas kerrotaan Ahasja-nimisestä miehestä, joka teki sitä, mikä on ”pahaa Herran silmissä, sen tähden, että hänen äitinsä oli neuvomassa häntä jumalattomuuteen.” (2.Aik. 22:3-4) Pyydän Sinulta Jeesus, että Sinä  Kaikkivaltiaana vaikuttaisit voimakkaasti kaikkien pienten ja isompienkin lasten vanhempien sydämissä, että he heräisivät  vastuuseen omasta ja lastensa hengellisestä elämästä.   Vaikka miten paljon pistettäisin rahaa joululahjoihin, ne kalpenevat sen siunauksen rinnalla, kun löytää ”vilpittömän uskon” ja taivastien. Kuten ”Joulupuu on rakennettu” laulussa laulamme, Sinä Rakas Vapahtajamme olet paras joululahjamme.

Sitten Jeesus tämä koronatilanne. Varjele ja suojaa meitä koronalta, mutta anna meille itsellekin viisautta ja malttia noudattaa meille annettuja ohjeita. Jos kuitenkin korona nappaa meistä yhdenkään ja vie mennessään, auta  ja johdata niin, että kukaan ei lähde täältä ikuisuuteen valmistautumatta!

Yksi huoleni aihe liittyy tähän uuteen seutukuntamme nimeen: Suomenselkä. Eihän nimi miestä pahenna, mutta toivottavasti se parantaa. Tarkoitan sitä, että kun saamme näin itsetuntoamme hivelevän nimen, olisimme myös nimemme arvoisia.  Rukoilen, että suomenselkäläiset tunnettaisiin suoraryhtisiksi ja  todella selkärankaisiksi  kaikkea pahuutta ja jumalattomuutta vastaan. Terve selkähän  on koko kehon tukipilari, joten suo Jeesus nyt tässäkin toteutua, että ”Nimi on enne”. Syttyköön Jumalan ja Raamatun tuntemisen jano sydämissämme, jolloin voimme olla tukena kotikuntamme lisäksi koko synnyinmaallemme harjoittamalla uskoa, rakkautta ja esirukousta!

Niin ja Jeesus, haluan tuoda eteesi kaikki erilaisista riippuvuuksista kärsivät veljemme ja  sisaremme. Nosta Vapahtaja heidät voimallasi kaikista kahleista, joihin ei ihmisvoima ja -apu riitä.

Rukoilen Jeesus, että kosketa myös sairaita parantavalla voimallasi ja anna apusi niille, jotka tänään tavalla tai toisella kärsivät.

Ihan tähän suloiseksi lopuksi pyydän, että siunaa meidän joulumme niin, että Sinä päivänsankarina saisit todella olla kaiken huomiomme ja palvontamme kohde. Ja kaikkein viimeiseksi toivon Jeesus

Sinulle itsellesi sitä iloa, että tänä jouluna kuulisit monen ihmisen  rukoilevan uskon valoa sydämeensä ja näkisit heidän tulevan luoksesi sinun vetovoimasi vaikutuksesta. Olet voimakkaampi magneetti, kuin olemme arvanneetkaan. Siunaa Jeesus kotimme ja täytä se läsnäolollasi ja rauhallasi. Tähän kaikkeen voimakas aamen!

Jouluterveisin Viippolan Sirkka