Uskon ensiaskeleet

Jo ennen kuin maailmankaikkeus luotiin, Jumala suunnitteli, että ihmisen eläisi Hänen yhteydessään. Jumalalla on meitä jokaista varten täydellinen suunnitelma. Ilman Häntä elämästä puuttuu olennainen eikä olemisen perimmäinen tarkoitus täyty.
Tunnustan, että olen syntinen ja tarvitsen anteeksiantoa

Raamatun mukaan kaikki ihmiset ovat rikkoneet kapinoinnillaan Jumalan tahtoa vastaan. Suurin synti onkin se, etten usko, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika ja että Jeesus on sovittanut ristinkuolemalla ja ylösnousemuksella minun kaikki syntini. Ilman tätä uskoa Jeesukseen minun on mahdotonta päästä Jumalan yhteyteen.
Uskon, että Jumalan tahto on vapauttaa ja pelastaa minut synneistäni, jotka vievät tuhoa kohti ja lopulta iankaikkiseen eroon Jumalasta

Jeesus on elänyt ja kuollut minun puolestani. Kuollessaan ristillä Hän kärsi synnin rangaistuksen ja tuomion. Minä saan uskoa ja hyväksyä tämän Jeesuksen sovituskuoleman todeksi omalle kohdalleni. Jeesus maksoi syntini, nousi ylös haudasta ja Hän elää tänään ollakseen Vapahtajani ja Pelastajani. Koska Jeesus elää, Hän pystyy olemaan minun voimani ja rohkeuteni myös uudessa elämässä.
Käännyn Jumalan puoleen, teen parannuksen hylkäämällä tietoisesti kaiken vääryyden elämästäni ja uskon Jeesukseen

Tunnustan Jumalalle, etten ole välittänyt elää Hänen tahtomalla tavalla ja pyydän sitä anteeksi. Rukoilen, että Jeesus ottaisi hallitakseen koko elämäni. Kiitän Jeesusta siitä, että hän on kantanut Golgatalle kaikki syntini. ”Jos me tunnustamme syntimme, on Hän uskollinen ja oikeudenmukainen ja antaa meille syntimme anteeksi, ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.” Ks. Johanneksen ensimmäinen kirje, 1. luku ja 9. jae.

JEESUS, TUNNUSTAN, ETTÄ OLEN ELÄNYT VASTOIN SINUN TAHTOASI. USKON, ETTÄ OLET KUOLLUT MINUN SYNTIENI TÄHDEN. MINÄ TEEN PARANNUKSEN, ANNA MINULLE MINUN SYNTINI ANTEEKSI JA VOIMAA ELÄÄ SINUN TAHTOMALLASI TAVALLA. USKON, ETTÄ SINÄ JEESUS, KUOLIT SYNTIENI TÄHDEN, OLET AINOA PELASTAJANI. KIITOS SIITÄ, MITÄ OLET TEHNYT PUOLESTANI. KIITOS, ETTÄ OLET VAPAHTAJANI JA TÄSTÄ LÄHTIEN KOKO ELÄMÄNI HERRA. Amen.
Tässä on uuden elämäni alku. Jotta askeleeni uskovana vahvistuvat ja yhteyteni Jeesukseen lujittuu, teen näin:

Luen Raamattua päivittäin, siten opin tuntemaan Jeesusta. Keskustelen Jeesuksen kanssa rukouksessa. Hakeudun uskovien yhteyteen, osallistun jumalanpalveluksiin ja palvon Jumalaa muiden uskovien kanssa. Etsin hengellisen kodin, ”seurakunnan”, jossa uskoni voi kasvaa ja vahvistua. Annan uuden elämäni sisällön, anteeksiantamuksen, rakkauden ja rauhan säteillä myös toisiin ihmisiin sanoissa ja teoissa. Kerron muillekin Jeesuksesta ja siitä, mitä olen itse kokenut.