Lähetystyö

Kannatamme taloudellisesti Fida Internationalin ja Elämä ja Valon yhteistyössä tekemää lähetystyötä romanien keskuudessa Ukrainan Karpaateilla ja Valko-Venäjällä. Olemme mukana ”YHDELLE VÄHIMMISTÄ” -työssä Veikko ja Kirsi Hekkalan tukijoina.
Hekkalat pitävät seurakuntaamme yhteyttä Uutiskirjein sekä Karstulassa säännöllisesti vierailemalla.
TV7:ssa “Isännän pöydässä” -ohjelmassa vieraana Veikko Hekkala, www.tv7.fi/vod/player/42326/
https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/veikko-hekkala-auttaa-romaniveljia-ita-euroopas-1

Säännöllisesti FIDA International ry:n, www.fida.info, kautta kannatamme myös Juri ja Irina Juzeptshukia. He asuvat Kalinkovitschissa.
Juri on ukrainalainen. Jo nuorena hän päätti, että romanikin pärjää ja pääsee elämässä eteenpäin. Neuvostoarmeijassa hän yleni kapteeniksi ja opiskeli kolme ammattia. Bisnes -elämä kuitenkin vei omia polkujaan ja tilanteet johtivat lopulta vankilaan. Uskovainen äiti rukoili paljon hänen puolestaan. Kun äiti meni tapaamaan poikaansa vankilaan, hän puhui tälle, että “sinä tulet vielä uskoon”. Näin tapahtui ja Jurille alkoi uusi elämä. Hän kävi mm. Minskin Raamattu -instituutin erittäin hyvillä arvosanoilla. Tällä hetkellä hän on koko maan “Yhdelle vähimmistä” - työn johtaja.

Lisäksi tuemme oman seurakuntamme jäsentä, Mirva Muhosta Lontoossa, jossa hän toimii lähetystyössä  YWAM:stä (Youth With A Mission, eli Missionuoret) käsin. Missionuoret on kansainvälinen kirkkokuntiin sitoutumaton kristillinen lähetysjärjestö, joka toimii yli seurakuntarajojen. Missionuoret on perustettu vuonna 1960 ja järjestön tavoite oli silloin saada nuoret mukaan lyhytaikaisille lähetysmatkoille. (Wikipedia).

Lähetyskahvit

Kaikki ovat tervetulleita “Lähetyskahveille”, joita pidetään tavallisimmin kerran kuukaudessa päiväaikaan jonkun seurakuntalaisen kotona tai sitten isommissa merkeissä rukoushuoneella. Lähetyskahvit kokoavat lähetysystävät yhteen rukoilemaan lähetystyön ja -työntekijöiden puolesta sekä huomioimaan erityisesti lähetystyön tarpeet. Kahvitilaisuudessa koottu rahalahja kohdennetaan lähetystyöhön.