Diakoniatyö

DIAKONIA- ja YSTÄVÄPALVELU

on toimintaa, joka perustuu Raamatun opetuksiin lähimmäisenrakkaudesta. Arjen asioissa palvelemisen ohella diakoniaan liittyy myös evankeliumin julistaminen, sielunhoito sekä seurakunnan yhteyteen ja toimintaan rohkaiseminen.

Karstulan helluntaiseurakunnan diakonia- ja ystäväpalvelun tavoitteena on siis tarjota tukea hengellisissä tarpeissa, mutta myös auttaa selviytymistä erilaisissa käytännön asioissa. Diakonia- ja ystäväpalvelu on henkistä, hengellistä, aineellista tai sosiaalista tukea ja kohdentuu erityisesti tarpeisiin, joihin yhteiskunnan tarjoamat yleiset palvelut eivät yllä.

Diakonian palvelut ovat luottamuksellisia, maksuttomia ja tarkoitettu kaikenikäisille.

Ystäväpalvelu

Pyydettäessä vieraillaan kodeissa, sairaalassa ja hoitolaitoksissa erityisesti silloin, kun terveydentila ja kunto rajoittavat asianosaisen liikkumista. Tapaamiseen voi sisältyä yhteisiä juttuhetkiä, kävelyretkiä, lukemista, laulamista, hengellisissä tilaisuuksissa, lääkärissä, ostoksilla tai apteekissa käyntiä.

Sairaalatyö

Pyydettäessä diakoniatyöntekijä käy seurakunnan vanhimman kanssa viemässä ehtoollista sairaalassa oleville seurakuntalaisille. Lisäksi seurakunnan sairaalaryhmä vierailee säännöllisesti joka kuukauden ensimmäinen tiistai terveysaseman osastoilla.

Sielunhoito

Seurakunnassamme pyritään järjestämään mahdollisuus myös sielunhoitoon. Sielunhoitoa koskevissa kysymyksissä voi soittaa rukouspuhelimeen tai ottaa yhteyttä seurakunnan vanhimmistoon.

Diakonia- ja ystäväpalvelun yhdyshenkilöinä

– Paula Rantanen 040 9351664

– Anneli Örn 050 4327678

– Alma Ryynänen 050 3429763