Diakonia- ja ystäväpalvelu

Diakonia- ja ystäväpalvelu perustuu Raamatun opetukseen lähimmäisenrakkaudesta. Arjen asioissa palvelemisen ohella diakoniaan liittyy "hyvän sanoman" kertominen, sielunhoito sekä seurakunnan yhteyteen ja toimintaan rohkaiseminen.
Diakonia- ja ystäväpalvelu on henkistä, hengellistä, aineellista ja/tai sosiaalista tukea ja kohdentuu erityisesti tarpeisiin, joihin yhteiskunnan tarjoamat yleiset palvelut eivät yllä.
Diakonia- ja ystäväpalvelut ovat luottamuksellisia, maksuttomia ja tarkoitettu kaikenikäisille.

Ystäväpalvelu

Pyydettäessä vieraillaan kodeissa, sairaalassa ja hoivayksiköissä erityisesti silloin, kun terveydentila rajoittaa henkilön liikkumista. Tapaamiseen voi sisältyä yhteisiä juttuhetkiä, kävelyretkiä, lukemista, laulamista sekä hengellisissä tilaisuuksissa, lääkärissä, ostoksilla tai apteekissa käyntiä.

Hoiva- ja kuntoutusyksikössä vierailut

Seurakunnasta vieraillaan mahdollisuuksien mukaan, huom. nykyisin koronarajoitukset,  kuukauden ensimmäinen tiistai terveysaseman pitkäaikaishoiva- sekä kuntoutusyksiköissä.
Pyydettäessä seurakunnan vanhimmiston jäsen käy myös viemässä ehtoollista hoivayksikössä olevalle seurakuntalaiselle.

Sielunhoito

Seurakunnassamme pyritään järjestämään mahdollisuus sielunhoitoon. Sielunhoitoa koskevissa asioissa voi ottaa yhteyttä sähköpostitse tai ottamalla yhteyttä seurakunnan vanhimmistoon, ks. Yhteystiedot. Seurakunnassa palvelee myös sielunhoitoterapeutti Hilkka Muhonen, 050 4060171, hilkkaeeva.muhonen@gmail.com