Diakonia- ja ystäväpalvelu

Diakonia- ja ystäväpalvelu perustuu Raamatun opetukseen lähimmäisenrakkaudesta. Arjen asioissa palvelemisen ohella diakoniaan liittyy myös evankeliumin julistaminen, sielunhoito sekä seurakunnan yhteyteen ja toimintaan rohkaiseminen.
Diakonia- ja ystäväpalvelu on siis henkistä, hengellistä, aineellista tai sosiaalista tukea ja kohdentuu erityisesti tarpeisiin, joihin yhteiskunnan tarjoamat yleiset palvelut eivät yllä. Diakoniapalvelut ovat luottamuksellisia, maksuttomia ja tarkoitettu kaikenikäisille.

Ystäväpalvelu

Pyydettäessä vieraillaan kodeissa, sairaalassa ja hoivayksiköissä erityisesti silloin, kun terveydentila rajoittaa henkilön liikkumista. Tapaamiseen voi sisältyä yhteisiä juttuhetkiä, kävelyretkiä, lukemista, laulamista sekä hengellisissä tilaisuuksissa, lääkärissä, ostoksilla tai apteekissa käyntiä.

Hoiva- ja kuntoutusyksikössä vierailut

Seurakunnasta vieraillaan säännöllisesti joka kuukauden ensimmäinen tiistai terveysaseman pitkäaikaishoiva- sekä kuntoutusyksiköissä.
Sielunhoito
Pyydettäessä seurakunnan vanhimmiston jäsen käy viemässä ehtoollista hoivayksiköissä oleville seurakuntalaisille.
Seurakunnassamme pyritään järjestämään mahdollisuus sielunhoitoon. Sielunhoitoa koskevissa kysymyksissä voi soittaa rukouspuhelimeen tai ottaa yhteyttä seurakunnan vanhimmistoon.