Paimenen Sana 12/14

Jälleen elämme joulun odottamisen aikaa, se on vuosien saatossa muuttunut paljon. Tämä tuo muistoja tullessaan iloisia, surullisia, haikeita, kun taas joillekin se on shoppailemisen aikaa, kauppoja. Usealle se on myös kovan työn aikaa, tulee tai pitää tehdä niin monenlaista. Ihan sellainenkin asia on tuttua, että kun on todella monenlaista ja paljon tekemistä, että joulu valmistuu, niin sen tullessa joulu onkin yksi kaksi ohi.
Itselleni ja minun lapsilleni tämä joulu on erikoinen. Joulu aattona Tuula lähti taivaan kotiin. Hänellä on todellinen joulu siellä. Monet meistä olemme menettäneet rakkaita ihmisiä, omia ihmisiä läheltä, kyllä joulu näitä asioita nostaa mieleen.
On myös erilaista kulkea joulua kohden, jos ei ole ydinperhettä, mutta kyllä joulu tulee meille jokaiselle. Sinulle, minulle, meille kaikille tulee joulu.
Monet ovat sodan, nälän, monenlaisen kurimuksen keskellä, mutta joulu tulee kuitenkin kaikille.
On muistamista, lähellä olemista, auttamista on joulun aikana. Pitäisi ainakin olla ja sillä tavalla saamme joulun myös tulemaan lähimmäisillemme.
Olemme asettaneet Jeesuksen syntymän pimeyden ja valkeuden taitekohtaan suunnilleen, kyllä se siihen käy hyvin. Jos ajatellaan Vapahtajamme syntymää Beetlehemissä, ihmiset eivät osanneet odottaa sellaista asiaa, vaan oli monenlaisia elämän ja olemisen vaikeuksia. Ihanasti Luukas kertoo:
Luuk.2:8 – 14Ja sillä seudulla oli paimenia kedolla vartioimassa yöllä laumaansa. 9. Niin heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään, ja he peljästyivät suuresti. 10. Mutta enkeli sanoi heille: “Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle:11. teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa. 12. Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen kapaloituna ja seimessä makaamassa.” 13. Ja yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri joukko taivaallista sotaväkeä, ja he ylistivät Jumalaa ja sanoivat: 14. “Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!”