Paimen sana 06/14

Paimenen sana

Astuimme uuteen aikaan seurakuntamme historiassa, kun osa-aikainen tehtäväni srk:n paimenena alkoi 27.6.2014. Toistaisesti tiivistä yhteiseloa on 12 päivää kuukaudessa. Olenhan aikaisemmin ollut paimenena seurakunnassamme. Sinä aikana rakensimme rukoushuoneen, joka on saanut olla siunauksena paikkakunnalle. Vanhempi sukupolvi onkin tuttua väkeä, se antaa hyvän tunnun heti alkuun. Yhteydessä on ihmeellinen salaisuus, sen huomasimme jo ensimmäisellä työrupeamalla. Voidaan sanoa, että Jumala sen antoi meille.
Etsikäämme ja vaalikaamme yhteyttä, sillä siitä löytyy elämän siunaus ja rikkaus. Jotta se voisi olla täynnä elämää tässä ja nyt , sen tulee olla terveellisellä pohjalla. 1Joh. 1:6-9 Tästä löytyy ihana perustotuus yhteyteen ja siinä olemiseen.
– Kun me valossa vaellamme (siis elämme rehellisesti, avoimesti), siis veri silloin pudistaa auto ja silloin meillä on YHTEYS
Tämä asia ei tarvitse suuria ponnisteluja, osaamista; vaan nöyrää ja altista mieltä. Jokainen perhettään arvostava ja rakastava, haluaa vaalia sitä. Silloin tämä yhteys on kuin silta joka mahdollistaa asioiden onnistumisen. Aivan samalla tavallaan seurakunta on Jumalan lasten perhe, siinä tuo yhdessä oleminen ja tekeminen tullee olla ” yhdessä tekemistä”. Omien perheittemme sisäinen yhteys on saman kaltaista tämän kanssa. Se on maailman arvokkain asia täällä ja siksi sen huoltaminen, varjeleminen, yhteyden säilyttäminen siinä kolmella osa alueella on tärkeä asia:
– yhteys itsemme kanssa
– yhteys Jumalan kanssa
– yhteys toinen toistemme kanssa
Ymmärtämätön on se ihminen, joka ei arvosta tätä asiaa, tai särkee tällaisen asian omassa perheessään tai seurakunnassa.
Rukoillaan, valvokaamme toinen toistamme rakkaudessa, saisimme uskallusta, elää ja toimia yhdessä..
Eli toinen toistamme rohkaisten eteenpäin, siinä on Jumalamme antama mahdollisuuksien avain. Hän tekee työtään meissä ja me olemme astioita Hänen käytössään.
Usko, rakkaus, toivo ja voimakin meitä kantaa tiellämme, jos me työssä kalliissa Mestarin yhteisvoimin toimimme. Kun me yhteistyössä vain oomme yhteisvoimin ain, työmme edistyy, kuorma keventyy. Siispä yhteistyöhön vain. Lailla Mestarin yksin taistellen moni työtä tehnyt on, mutta suurta on kera veljien käydä Herran taistohon.
Veljesrakkaus on kaste Hermonin, voide kallis taivainen. Siinä virvoitus, voima ihmeisin, kun se valtaa jokaisen. Meidät yhdistä, Herra itseesi, pyhä into meihin luo. Meihin vuodata Pyhä Henkesi, työhön voima, taito suo.

Jumalan Sana on ainoa totuus joka kestää kaiken keskellä.
Veikko Hekkala 30.06.2014

Veikko Hekkala