Pelastuksen avain, Elina Manni-Grönqvist

Isäni kuoleman jälkeen (hän siis kuoli viime vuoden elokuussa) olen alkanut miettimään niitä monia uskomuksia ja ajattelutapoja mitä meillä voi kuolemasta olla. Siis lähinnä sitä, mitä kuoleman jälkeen ihmiselle tapahtuu. Joku on sitä mieltä, että elämä loppuu siihen, kun ihminen kuolee niin se on sitten siinä; ”siihen maatuu”-sanotaan.

Jonkun toisen mielestä kuollut ihminen syntyy uudestaan vuosien päästä joksikin toiseksi tänne maanpäälle.

Monet näkyvät kuitenkin ajattelevan että jokainen ihminen, vähintäänkin ne jotka ovat meidän mielestämme eläneet ”hyvän elämän”, pääsisivät taivaaseen.

Tuohon viimeksi mainittuun näkemykseen haluaisin jotakin sanoa.

Minusta on hyvin erikoista että ihminen, joka ei ole eläessään kiinnittänyt Jumalaan paljon huomiota, tahtoisi sitten ikuisuuden viettää Jumalan kanssa taivaassa.

Saatat uskoa Jumalaan, siihen että Hän on olemassa, mutta tarkoittaako se automaattisesti että pääset Hänen luokseen?

Saatat uskoa ”korkeampaan voimaan”, mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan…mutta sekään ei riitä pelastumiseen.

Haluaisit ehkä ajatella että koska olet oman (ja mahdollisesti toistenkin) mittapuun mukaan elänyt hyvän elämän, niin pääset taivaaseen…omilla ansioilla. Mutta tähänkin ikävä kyllä joudun sanomaan ettei se riitä.

Kukaan meistä ei ole elänyt niin hyvää elämää, että se Jumalan mittapuulla riittäisi pelastukseen.

Sanotaanhan Raamatussakin Ef. 2:8-9 ” Armosta te olette pelastettuja uskon kautta, ette itsenne kautta – se on Jumalan lahja – ette tekojen kautta, ettei kukaan voisi kerskailla.”

Nyt kysynkin sinulta seuraavia kysymyksiä:

Oletko koskaan varastanut (jotain sinun mielestäsi mitätöntä asiaa, kuten vaikka omenoita lapsena)?

Oletko koskaan valehdellut?

Oletko kiroillut tai käyttänyt Jumalan nimeä väärin?

Kysymyksiä olisi lukuisia, mutta jos noihin, yhteenkin kysymykseen vastaus on myönteinen, tarkoittaa se että olet syntinen ihminen, kuten meistä jokainen on. Voit ajatella että nuohan ovat aivan pieniä paheita, mutta kyse ei olekaan paheiden, syntien, suuruudesta.

Vai ajatteletko kenties, että et ole tehnyt mitään väärää, että olet ”hyvä ihminen” ja olet omasta mielestäsi synnitön?

Miksi meille kuitenkin Raamatussa sanotaan Room.3:22-24 ”Tämä Jumalan vanhurskaus tulee uskosta Jeesukseen Kristukseen kaikille, jotka uskovat. Ei tässä ole mitään erottelua, sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat Jumalan kirkkautta vailla mutta saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.” (lihavointi lisätty)

Tuossa kohdassa Raamattua meille selkeästi sanotaan, että kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat Jumalan kirkkautta vailla. Meistä jokainen ihminen on syntinen, meillä on syntinen luonto sillä me olemme Adamin jälkeläisiä. Ja kuten Raamatussa sanotaan 1.Kor. 15:22 “Sillä niin kuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa,”

Jumalan mittapuulla meistä ei yksikään ole hyvä ihminen. Jumala on niin Pyhä, ettei Hänen lähellään kestä omassa voimassaan.

Tarvitsemme siis välimiehen, jonka kautta me voisimme kestää Jumalan läheisyyden ja pelastua kuoleman jälkeen. Siksi Jumala lähetti ainoan Poikansa Jeesuksen Kristuksen tänne maan päälle. Jeesus on ollut olemassa jo aikojen alusta alkaen. Hän suostui Jumalan, Taivaallisen Isän, suunnitelmaan meidän pelastamiseksi ja tuli ihmiseksi maan päälle. Jeesus Kristus on välimies ihmisen ja Jumalan välillä, kuten Raamatussa sanotaan, esimerkiksi:

1.Tim. 2:5-6 “Jumala on yksi, yksi on myös välittäjä Jumalan ja ihmisen välillä, ihminen Kristus Jeesus. Hän antoi itsensä lunnaiksi kaikkien puolesta, todistukseksi oikeaan aikaan.”

Room. 3:25-26 “Hänet Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä osoittaakseen vanhurskautensa, koska oli jumalallisessa kärsivällisyydessään jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit. Tämän Jumala teki osoittaakseen vanhurskautensa nykyajassa: hän on itse vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen.”

Yli 2000 vuotta sitten Jumalan Henki laskeutui Maria-nimisen neitsyen päälle ja Maria tuli raskaaksi ja synnytti pojan, Jeesuksen.

Jeesus eli vähän yli 30 vuotta täällä maailmassa, Hän eli synnittömän ja täydellisen elämän sillä Hän oli Jumala ja ihminen. Jeesus kuoli ristillä minun ja sinun syntien tähden, Hän kantoi kaikkien ihmisten kaikki synnit Golgatan keskimmäisellä ristillä. Jeesus Kristus oli synnittömän elämän elänyt mutta Hänet tehtiin meidän tähtemme syntiseksi. Hän suostui siihen, Jumalan tahtoon, vapaasta tahdostaan. Jeesus teki tämän, jotta kun me tähän uskomme, olisi meillä pääsy Jumalan yhteyteen ja Jumalan luokse taivaaseen.

Jeesus kuoli ristillä ja nousi kolmantena päivänä ylös ja elää yhä tänäkin päivänä. Hän täytti sen mihin me emme itse pysty. Hän kärsi ristinkuoleman minun ja sinun syntien tähden, jotta me voisimme pelastua ja elää kuolemamme jälkeen Jumalan kanssa koko ikuisuus.

Tästä pääsemmekin siihen näkökulmaan johon minä uskon.

Minä uskon kuoleman jälkeiseen elämään, jossa ne, jotka uskovat Jeesukseen, pääsevät taivaaseen. Minä uskon siihen, että isäni on pelastunut koska hän turvasi elämänsä aikana Jeesukseen Kristukseen ja pyysi syntejään anteeksi. Minä uskon siihen, että tulen isäni vielä tapaamaan kerran taivaassa koska minäkin olen turvannut elämäni Jeesukseen ja pyytänyt syntejäni anteeksi.

Tästä voimme rohkaisuksi lukea 1.Tess.4:13-18 “Veljet,emme tahdo teidän olevan tietämättömiä poisnukkuneiden osasta, ettette murehtisi niin kuin ne, joilla ei ole toivoa. Jos kerran Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin kuin uskomme, niin samalla tavoin Jumala myös on Jeesuksen kautta tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan. Tämän me sanomme teille Herran sanana: Me, jotka olemme elossa ja jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi poisnukkuneiden edelle, sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasuunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin. Sitten meidät, jotka olemme elossa ja olemme vielä täällä, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin, ja niin saamme aina olla Herran kanssa. Lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla.”

Herraan luottaen haluan minäkin kulkea elämäni loppuun asti, uskoen siihen että Jumala ei hylkää minua ellen minä itse käännä Hänelle selkääni.

Haluan ystäväni kertoa sinulle, että on olemassa taivas, mutta on olemassa myös helvetti. Meidän itsemme tulee valita kumpaan haluamme, valinta tulee tehdä kun olemme vielä elossa.

Valintaa tehdessäsi haluan että muistat, ikuisuus on pitkä aika.

Tee valintasi jo tänään, ota Jeesus vastaan sydämeesi Herraksesi ja Vapahtajaksesi. Tee parannus synneistäsi, pyydä Jumalalta apua vaeltaaksesi Hänen tahtonsa mukaisesti. Lue Raamattua mikä on täyttä Jumalan sanaa ja hakeudu uskovien yhteyteen. Ystäväni, älä tee väärää valintaa, jota mahdollisesti tulet katumaan ikuisuuden ajan.

Elina Manni-Grönqvist 4.2.2018